Virgin heeft te kleine brandstoftank

Het Virgin Racing team heeft een cruciale fout gemaakt tijdens de ontwikkeling van haar wagen.
De brandstoftank van de wagen is te klein waardoor men nooit aan de finish kan geraken indien men tegen een normale racesnelheid zou rijden. Enkel indien men gedurende een ganse race erg zuinig omspringt met de brandstof zou men de finish kunnen bereiken.

Volgens de Britse zender BBC zou het tekort maar liefst dertien liter bedragen. Virgin moet dan ook dringend haar brandstoftank aanpassen maar dat is niet eenvoudig. In de huidige wagen is er immers niet voldoende plaats om de brandstoftank te vergroten.

Virgin is dan ook gestart met de ontwikkeling van een nieuw chassis. Hiervoor had het team eerder al toestemming gevraagd aan de FIA en die ook gekregen. De nieuwe wagen zal echter ten vroegste klaar zijn tegen de GP van Spanje.

“Vorig jaar in juni, toen we de brandstoftank berekenden, hebben we rekening gehouden met een aantal factoren. Nu moeten we echter onze brandstoftank aanpassen omdat sindsdien een aantal van deze factoren gewijzigd zijn,” aldus Nick Wirth.

Het voorval zorgt meteen ook weer voor discussie omtrent de wagen van Virgin die in tegenstelling tot de andere wagens enkel met computerprogramma’s is ontwikkeld. Andere teams gebruiken daarnaast ook ondermeer windtunnels.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}