Virgin presenteert VR-01

Vandaag presenteerde Virgin als het eerste nieuw team zijn wagen. De presentatie kon door technische problemen niet via internet uitgezonden worden zoals gepland.
De VR-01 is de eerste wagen die met CFD is gemaakt. CFD is een computer die alles simuleert, wat een windtunnel overbodig zou moeten maken. Ook Force India gebruikt CFD. Zij presenteren hun wagen volgende week dinsdag.

“We zijn trots deze wagen te kunnen voorstellen. Het was moeilijk om een team samen te stellen, een wagen te ontwerpen en te maken binnen de korte periode die we hadden, maar met het geweldige team dat we hebben was het geen probleem.” zegt technisch directeur Nick Wirth.

“Het is geweldig om met CFD te kunnen werken, zeker in deze tijd. De crisis speelt daar een zeer grote rol in. Een windtunnel is zeer duur om te kopen en te laten werken, dus is CFD een perfecte vervanging. Ik heb er vertrouwen in dat CFD even goed werkt als het onderzoek in de windtunnel.”

“Om een wagen uit het niets te bouwen volgens de reglementen van 2010 biedt veel mogelijkheden. Het probleem van de grote brandstoftank en de nieuwe voorbanden kunnen we creatief oplossen omdat we geen voorontwerp hadden om van te vertrekken.”

“We nemen onze opdracht serieus maar proberen niet te lopen voordat we kunnen wandelen. Eerst moeten we een betrouwbare wagen hebben en dan focussen we op de prestaties. Toch houden we er rekening mee dat we problemen gaan hebben want die heb je altijd als je een wagen voor het eerst op het circuit laat.”

“De ingenieurs van Cosworth hebben ons geweldig geholpen en ze willen ook de efficiëntie van de CA2010 bewijzen. Het is leuk om een icoon als Cosworth terug in de sport te hebben en ermee te kunnen samenwerken”

Ook teambaas John Booth is blij de wagen eindelijk klaar te hebben.

“Vandaag komt de beloning voor de reis die we al sinds juni maakten. Toch is de vreugde bescheiden want het was een race tegen de tijd. Ik heb er nooit aan getwijfeld dat Nick een goede wagen zou maken. Ik heb veel met het technische team samengewerkt en weet dus hoeveel werk er in de VR-01 steekt.”

Morgen maakt de VR-01 zij debuut op het circuit van Silverstone .Volgende week zal Virgin ook present zijn in Jerez voor de gezamenlijke test.

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}