Vitaly Petrov: “F1-wereldtitel Max Verstappen is niet geldig zonder Rusland”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig Russisch F1-piloot Vitaly Petrov is geen enkele wereldtitel geldig zonder Rusland als één van de mogelijke deelnemers, dus ook niet de F1-titel van Max Verstappen.

“Ik beschouw geen enkele kampioen of Olympische titel zonder Rusland als legitiem,” antwoordde Petrov op de vraag van het Russische ‘Sport-Express’ of hij vindt dat de winnaar van de Dakar Rally zonder Russische deelnemers legitiem is.

“Zeker de Dakar Rally, hoe vaak hebben onze landgenoten daar gewonnen! We hebben maar liefst 19 overwinningen!”

“Ik heb het echter niet alleen over de Dakar, ik heb het over alle sporten. We moeten stoppen met bang zijn en Rusland opnieuw in de sportwereld krijgen.”

Volgens Petrov moet Rusland nu massaal investeren in haar sporters zodat die klaargestoomd zijn tegen dat de restricties opgeheven worden.

“Het is bijzonder jammer, de situatie waarin de Russische motorsport nu verkeert,” aldus Petrov. “Wanneer we het echter over het algemeen over de motorsport hebben, wanneer de sterkste piloten binnen Rusland tegen elkaar strijden, dan zullen we door de interne competitie het niveau waarop geracet wordt zien stijgen.”

“De piloten zullen verschillende raceklassen proberen, er zullen nieuwe wagen komen, een nieuw publiek. We kunnen deze situatie gebruiken als springplank voor de ontwikkeling van de motorsport. We moeten jonge rijders trainen voor de toekomst. Uiteindelijk zal die isolatie niet altijd blijven duren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print