F1-bazen zijn furieus na uitspraken Mohammed Ben Sulayem: “Dit is onaanvaardbaar!”

Mohammed Ben Sullayem - Twitter
Mohammed Ben Sullayem - Twitter

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem liet gisteren via Twitter verstaan dat hij niet gediend is door het bod van 20 miljard dat vanuit Saoedi-Arabië op de F1 is gedaan. Ben Sulayem haalde uit dat dergelijk bod de toekomst van de sport in gevaar brengt maar de F1-bazen reageren op hun beurt furieus op de uithaal van de FIA-voorzitter.

Volgens de F1-bazen gaan de FIA en voorzitter Mohammed Ben Sulayem hun boekje te buiten door te stellen dat het over een ‘opgeblazen bod’ gaat. Bovendien menen ze bij de Formule 1 dat zij het alleenrecht hebben op het commercieel aspect van de Formule 1 en heeft de FIA zich daarin dus niet te moeien.

Vanuit de Formule 1 is via hun advocaten een vlammende brief verstuurd naar de FIA en voorzitter Mohammed Ben Sulayem. Daarnaast werd de brief ook naar de teams gestuurd.

“De Formule 1 heeft het exclusieve recht om de commerciële rechten van het FIA Formula 1 World Championship te exploiteren,” zo luidt het in de brief die verstuurd werd.

“De FIA heeft bovendien ondubbelzinnig toegezegd dat zij geen afbreuk zullen doen aan het eigendom, het beheer en/of de exploitatie van die rechten.”

“Wij menen dat deze opmerkingen, die gemaakt werden op het officiële social media-account van de FIA-voorzitter, op een onaanvaardbare manier inbreuk maken op deze rechten.”

Liberty Media laat ook nog verstaan dat de FIA-voorzitter niet zomaar commentaar over een beursgenoteerd bedrijf mag geven en allerlei beweringen mag doen die lijken te wijzen op voorkennis. Het dreigt dan ook dat het bij eventuele schade die wordt toegebracht aan de Formule 1 of de waarde van Liberty Media Corporation, dat het de FIA en haar voorzitter daarvoor verantwoordelijk kan stellen.

De onderlinge relatie tussen de FIA en de Formule 1 staat al langer onder hoogspanning. De relatie tussen de FIA en de F1 zal er de voorbije dagen ongetwijfeld niet op verbeterd zijn …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print