Vlotte overwinning voor Max Verstappen in Abu Dhabi: “Ik heb genoten”

Nadat Verstappen op zaterdag met een handvol duizendsten de polepositie veroverde volgde op zondag een vlotte overwinning tijdens de GP van Abu Dhabi.


Op basis van de zeer kleine verschillen tijdens de kwalificatie gingen we uit van een zeer spannende race waarin Verstappen, Bottas en Hamilton zouden strijden om de overwinning. De realiteit draaide echter anders uit.

Verstappen behaalde immers een erg vlotte overwinning waarin hij zowel bij de start als na de safety car vlot een kloofje met beide Mercedes-rijders wist uit te bouwen en probleemloos richting de overwinning reed.

“Ik heb genoten vandaag, net als gisteren. Het was echt een prima wedstrijd,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website na afloop van de race.

“We hadden een goede start en daarna heb ik vooral op mijn banden moeten letten. De auto had een goede balans en we deden alles juist. Zodra je vooraan start, kun je je eigen snelheid bepalen en dat maakt het allemaal wat makkelijker om te managen.”

“Na de safety car was het een lange stint op één bandenset, dus wil je zo lang mogelijk je banden heel houden en dat hebben we goed gedaan. Ik zag dat de Mercedessen steeds verder wegzakten, waardoor ik het wat rustiger aan kon doen. Ik moest nog wat achterblijvers passeren, maar het was uiteindelijk een erg sterke race voor Red Bull Racing.”

Verstappen blikte vervolgens ook nog even terug op het toch wel intense F1-seizoen 2020 waarin hijzelf en Red Bull opnieuw moesten aanvaarden dat Mercedes een klasse apart was.

“We hebben er alles aan gedaan, maar Mercedes was gewoon enorm sterk. Als team zijnde hadden we in het begin van het jaar op meer gehoopt, maar om het seizoen op deze wijze af te sluiten, is gewoon top. Volgend jaar begint het weer opnieuw. We moeten gas blijven geven en nog beter worden,” besloot Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022