Volkswagen in de Formule 1 vanaf 2013?

Reeds jarenlang zijn er geruchten dat Volkswagen op een of andere manier wil deelnemen aan de Formule 1 en opnieuw wordt dat idee opgerakeld.
De voorbije jaren werd er meermaals gezegd dat Volkswagen interesse zou tonen om in de Formule 1 te stappen maar telkens kwam er geen bevestiging vanuit Wolfsburg. Men ontkende zelfs meermaals dat Volkswagen op korte termijn in de Formule 1 zou stappen maar nu lijkt de situatie toch enigszins anders.

Volkswagen heeft immers te kennen gegeven dat het mogelijk tegen 2013 zijn entree in de sport wil maken. De Duitse autoconstructeur zou dit dan wel niet doen als een volledig zelfstandig team, zoals bijvoorbeeld Mercedes of Renault, maar als motorenleverancier.

Opnieuw wordt hierbij gedacht aan de verschillende merken die onder de Volkswagen Groep vallen. Volkswagen zou immers als motorenleverancier kunnen opteren om bijvoorbeeld onder de merknaam Porsche of Audi als motorenleverancier te fungeren.

“Niemand kent het nieuwe reglement,” aldus Kris Nissen, motorsportchef van Volkswagen. “Zolang er geen duidelijkheid heerst omtrent het reglement kan niemand een beslissing nemen. We moeten eerst van de FIA vernemen hoe het motorenreglement van 2013 en 2014 eruit zal zien.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}