Voorlopig geen Grote Prijs van Frankrijk 2008

De Franse autosportfederatie FFSA heeft vandaag een officieel statement gepubliceerd in verband met de toekomst van de Grote Prijs van Frankrijk.

“Na verscheidene artikels die recent verschenen zijn in verband met de Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk, wil de Franse autosportfederatie, dat het evenement organiseert en promoot, duidelijk maken dat haar comité, dat samenkwam op 21 maart 2007, unaniem besloten heeft om de inschrijving van de Franse GP op de F1 kalender van 2008 te schorsen, omdat niet alle nodige voorwaarden voor succes gerealiseerd waren.

De FFSA zal de situatie herbekijken op de volgende vergadering in juli 2007. De eerste prioriteit is nu dat de Franse Grand Prix 2007 in de best mogelijke omstandigheden kan doorgaan op 1 juli 2007 op het circuit van Nevers, Magny Cours."

In de loop van deze week werden er artikels gepubliceerd waarin onder andere Bernie Ecclestone suggereerde om de Grote Prijs van Frankrijk te verhuizen naar Parijs. DisneyLand Parijs zou een mogelijke locatie zijn.

Nog volgens Ecclestone is de FIA al jaren in gesprek met het circuit van Magny Cours en de Franse autoriteiten om de bereikbaarheid van het circuit te verbeteren, maar tot op de dag van vandaag zonder resultaat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print