Voormalig F1-piloot Robert Kubica gaat voor Belgisch team racen

Robert Kubica heeft een overeenkomst getekend om dit jaar voor het Belgische WRT te racen, een internationaal topteam in het endurance racen.

Na een horrorcrash in een rallywagen verloor Robert Kubica in 2011 bijna een hand. Zijn F1-carrière leek er definitief op te zitten maar in 2019 maakte Kubica alsnog een comeback in de Formule 1.

Die comeback draaide niet uit op een succes, al viel dat ook grotendeels toe te schrijven aan de tegenvallende prestaties van de Williams F1-bolide. Ondertussen beproeft hij verder zijn succes in de autosport en dat doet Kubica nu dus ook bij een Belgisch raceteam.

“Ik ben erg blij dat ik Team WRT vervoeg voor wat een nieuw hoofdstuk in mijn carrière wordt en een nieuwe uitdaging ook voor het team,” vertelt Robert Kubica in een reactie.

“We zullen samen veel nieuwe dingen ontdekken in een raceserie die een zeer sterk en competitief veld heeft, vol talentrijke rijders.”

“Het zal mijn eerste volledige seizoen in endurance racing zijn waarbij ik een wagen deel met teamgenoten, iets dat ik enkele dagen geleden in Daytona ontdekt heb. Ik kijk er naar uit om met het team samen te werken, zowel in de fabriek als op de baan. Het volledige project is een ongelooflijke motivatie en ik wil Vincet bedanken, die erg hard gepusht heeft om dit mogelijk te maken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023