“Michael Schumacher loog tegen me om een F1-racezitje te krijgen”

Op 28 maart zal de legendarische naam Schumacher weer aanwezig zijn op de startgrid van de Formule 1, uitgerekend dertig jaar nadat zijn vader debuteerde in de koningsklasse van de autosport bij Jordan GP in Spa Francorchamps.

In een gesprek met ‘BBC’ blikt Eddie Jordan, oprichter en eigenaar van het gelijknamige team, terug op een bewogen weekend in 1991 waarin Michael Schumacher tijdens de kwalificaties voor de GP van België vriend en vijand verraste.

Helaas gaf zijn Jordan Ford er tijdens de race al snel de brui aan maar de wereld had wel kennis gemaakt met een rijder die later zal uitgroeien tot een levende legende.

Jordan vertelt een mooie anekdote over hoe Michael Schumacher hem in de maling nam om zo voor dat raceweekend het zitje in de F1 te bemachtigen.

“Hij heeft me in de maling genomen, en nog geen klein beetje,” aldus Jordan. “Voor de race vroeg ik of hij ooit op het circuit van Spa-Francorchamps was geweest.”

“En als je zoiets aan een rijder vraagt, bedoel je niet of hij er als toerist is geweest. Je vraagt hem of hij er als racepiloot is geweest.”

“Hij, als rijder, kende het circuit niet. Hij ging met zijn vader naar Spa toen hij nog in een kart reed, maar hij had nog nooit op dat circuit gereden. Dat maakt zijn prestaties van dat weekend nog indrukwekkender.”

De tweeëntwintigjarige Michael Schumacher wist zich met zijn Jordan als zevende te kwalificeren maar een probleem met de koppeling zorgde ervoor dat zijn race er al snel opzat.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022