Vooruitblik op GP van Abu Dhabi

Eerder al wisten we u te vertellen dat dit weekend de laatste Grand Prix van het seizoen zal plaatsvinden in Abu Dhabi. Het zal evenwel de allereerste F1-race op het circuit zijn.
Om te beginnen werd tijdens de aanleg van het circuit veel aandacht besteed aan het omliggende water en de prachtige blauwe kleuren die daardoor verkregen worden. Gedurende 55 ronden zullen de medewerkers in elke pitbox alvast van een degelijke airco worden voorzien en dat vooral omwille van het feit dat het circuit van Abu Dhabi over een pitlane zou beschikken die zich onder een gedeelte van het circuit, en een hotel, bevindt. Een prachtige omloop waaraan maar liefst 14.000 mensen wisten mee te werken en dat voor een duur van om en bij de 35 miljoen werkuren.

Verder beschikt het circuit van Abu Dhabi ook nog eens over het langste rechte stuk dat zich op de kalender bevindt in 2009. Met haar lengte van 1,2 kilometer zorgt het rechte stuk er zonder twijfel voor dat het inhalen voornamelijk op deze plaats zal gaan gebeuren. De uitgang van de pitlane zou ondergronds zijn en zelfs nog een bocht van 90 graden maken en daarmee zullen we waarschijnlijk over het decor al niet te klagen krijgen. De organisatie gaf alvast vrij dat geen enkel zitje, uit geen enkele tribune, onverkocht zou blijven. Wij hopen alvast dat ook u kan genieten van de laatste GP van het seizoen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print