“Waarom hebben ze mij niet gekozen om Raikkonen te vervangen?”

Davide Valsecchi is woedend omdat Heikki Kovalainen Raikkonen mag vervangen en niet hij.
image
Valsecchi is derde rijder bij Lotus en reed dit seizoen reeds twee keer met de F1-bolide van Lotus. De laatste keer dat hij met de wagen van Lotus mocht rijden was tijdens de Young Driver Test in Silverstone.

Het zag er dan ook even naar uit dat Valsecchi de vervanger van Kimi Raikkonen zou worden, maar dat ging dus uiteindelijk niet door. Naar verluidt omdat Lotus geen immense druk op de schouders van Valsecchi wou leggen. Lotus heeft immers nog heel wat punten nodig om de komende twee races te strijden voor de einduitslag in het kampioenschap bij de constructeurs. Ieder plaatsje hoger of lager daarin maakt immers een enorm financiële verschil voor de teams.

Davide Valsecchi is vooral woedend omdat Heikki Kovalainen het racezitje van Kimi Raikkonen gedurende twee races mag overnemen.

“Dit is een enorme klap voor mij”, zei Valsecchi. “Vanuit sportief standpunt is dit simpelweg tragisch. Het maakt me vooral kwaad omdat ik het verlies van Kovalainen. Hij is geen grote kampioen, hij is niet eens een actieve rijder. De laatste keer dat hij een fatsoenlijk resultaat kon neerzetten was zo’n vijf jaar geleden.”

“Als ze Hulkenberg of misschien zelfs Pastor Maldonado hadden gekozen dan zou ik het nog begrepen hebben. Maar dit… Ik wist zeker dat het team voor mij zou kiezen en dat ik meteen ook op snelheid zou zijn. Maar goed, het kan snel verkeren in de Formule 1. Mocht het team me toch nodig hebben in Brazilië dan zal ik klaarstaan,” besluit een verbitterde Valsecchi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}