Waarom kreeg Force India geen motorupdate van Mercedes?

Mercedes introduceerde tijdens het raceweekend in Canada een motorupdate maar niet alle teams met een Mercedes-motor profiteerden daarvan.

In Canada is de motor enorm belangrijk omwille van het erg lange rechte stuk. Mercedes introduceerde er een motorupdate maar buiten haar eigen team profiteerden alleen Williams en Lotus van de motorupdate. Force India beschikte niet over de nieuwste motor van Mercedes, wat meteen tot hevige speculaties leidde over een eventuele betalingsachterstand en financiële problemen bij het team.

Toto Wolff, motorsportbaas bij Mercedes, geeft echter een verklaring waarom bij beide Force India-bolides de nieuwste krachtbron van Mercedes nog niet ingebouwd werd.

“We ondervonden problemen met het brandstofsysteem en konden niet op tijd acht motoren van de tweede generatie bouwen,” zei Toto Wolff tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “Force India werd vervolgens uitgekozen omdat hun motoren op het vlak van slijtage er het beste uitzagen.”

Na zijn motorprobleem in China zit Nico Hulkenberg momenteel aan zijn tweede motor. Sergio Perez reed in Canada zelfs nog met zijn eerste motor van het seizoen. Het is dan ook de bedoeling dat beide Force India-piloten in Oostenrijk wel over de nieuwe generatie Mercedes-motor kunnen beschikken.

“In Oostenrijk krijgen Hulkenberg en Perez de nieuwe motor ter beschikking,” besluit Toto Wolff.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}