Was Renault in 2009 zwakker door Alonso?

Bij Renault verklaarde teambaas Eric Boullier onlangs dat Fernando Alonso mede de oorzaak kan zijn geweest voor de mindere prestaties van de Franse renstal in 2009.
In 2005 en 2006 wist men bij Renault maar liefst twee keer op rij wereldkampioen te worden. Fernando Alonso behaalde zijn beide wereldtitels bij de Franse renstal maar trok later over naar McLaren. Na interne spanningen keerde de Spaanse rijder terug naar Renault alwaar hij opnieuw twee seizoenen actief zou zijn.

Aan het einde van 2009 opteerde Alonso vervolgens voor de overstap naar de Italiaanse renstal Ferrari. Vanaf dat ogenblik zou Alonso mogelijk minder gemotiveerd zijn gaan rijden voor Renault.

“In 2009 waren er meerdere fouten in onze organisatie. We hadden een slechte leiding en onze doelstellingen kenden we zelfs ook niet naar behoren. Het is niet de bedoeling om kritiek te geven op andere personen maar mogelijk was ook Alonso een reden van onze slechte resultaten. Hij tekende voor Ferrari en daardoor zette hij zich minder in dan voorheen. De rijder speelt een erg belangrijke rol binnen een team”, aldus Eric Boullier.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print