Wat brengt de toekomst voor Vettel?

Iedereen weet vast en zeker dat de rijderskeuze van een team een van de belangrijkste aspecten is voor het goed presteren van een team. Een van de beste jonge talenten in 2008 is ongetwijfeld de Duitser Sebastian Vettel. Ooit werd hij zelfs door niemand minder dan Michael Schumacher aangewezen en benoemd tot jong talent. In 2007 kreeg hij dan een kans bij BMW waar hij Robert Kubica moest vervangen. Niet lang later zou hij een contract tekenen bij Toro Rosso en sindsdien rijdt hij de ene uitstekende race na de andere.

Sommige insiders denken dan ook dat de topteams als Ferrari, McLaren en BMW op zen minst al over hem nagedacht hebben. Bernie Ecclestone liet alvast weten dat Vettel over de nodige capaciteiten beschikt om de job voor elkaar te krijgen. Wereldkampioen worden ligt dus binnen de mogelijkheden. Nu is het enkel nog de vraag met welke wagen.

Volgend jaar verhuist Vettel naar Red Bull. Waar zal Red Bull hem dan brengen? Als deze knaap wil winnen en ooit kampioen wil worden zal het volgens bronnen niet bij Red Bull kunnen. Het zal echter wel een van de enige mogelijkheden zijn voor Sebastian Vettel hoewel men het blijkbaar niet slecht zou vinden mocht de Duitse rijder naar een Duits team overstappen om er een andere Duitse rijder te vervangen. Nick Heidfeld dus bij BMW.

Met zijn 21 jaar heeft hij zeker al bewezen dat hij een aanwinst zou zijn voor zowat elk team op de grid maar wie heeft er plaats of wie moet er plaats maken? Volgens pers en media kan het best gewoon aan de krachtbron van zijn Toro Rosso liggen dat hij opvalt want dat is nog altijd een Ferrari. Volgend jaar zal hij de teamgenoot worden van Mark Webber en als hij hem kan verslaan mag je wel stellen dat hij minder lang nodig heeft gehad om beter te presteren maar dat zal nog afwachten worden.

Velen noemen hem de nieuwe Schumacher maar velen denken dan nog wel dat hij zich tussen Ralf en Michael bevindt. Het zou nog te vroeg zijn om Vettel te vergelijken met de grootste aller tijden, daarvoor moet hij volgens insiders nog even verdergaan met zijn goede prestaties.

Bij Red Bull zou hij waarschijnlijk zijn tijd verspillen maar men mag niet vergeten dat elk zitje in de Formule 1 belangrijk is Misschien geen slechte keuze van Vettel maar het zou zeker niet slecht zijn om op te letten wat betreft de zitjes na 2009 bij de topteams. Ondertussen kan hij ervaring blijven opdoen om te worden wat zowat heel Duitsland van hem wil, de nieuwe Schumacher maar dan wel liefst Michael.