“Wat Charles Leclerc laat zien is indrukwekkend maar Max Verstappen en Red Bull zijn bijna onverslaanbaar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Gerhard Berger laat Ferrari-rijder Charles Leclerc erg mooie dingen zien maar lijken Max Verstappen en Red Bull een bijna onverslaanbaar pakket te vormen.

“Ik ben onder de indruk van het talent van Charles Leclerc, hij heeft me verbaasd met zijn snelheid over één rondje tijdens de kwalificatie, hij doet het zeer, zeer goed,” aldus Berger tijdens de meest recente aflevering van de ‘F1 Nation podcast’.

“Maar wat racecraft betreft zie ik een klein voordeel voor Max. Hij is geweldig over de volledige race, hij gebruikt iedere mogelijkheid die hij krijgt.”

“Hij is zeer sterk wat het inhalen betreft, hij is zeer sterk in wiel-aan-wiel gevechten en ook erg sterk in het lezen van de race.”

“Combineer dat met de strategie van Red Bull, die zeer goed is, de goede pitstops bij Red Bull … Ik denk dat het een bijna onverslaanbaar pakket is.”

Volgens Berger heeft de wereldtitel die Verstappen eind vorig jaar veroverde er mee voor gezorgd dat Verstappen volgens hem dit jaar nog beter is.

“Ik denk dat Verstappen nu nog beter is dan vorig jaar,” aldus Berger. “Het winnen van de wereldtitel neemt erg veel druk weg.”

Leclerc moet volgens Berger iets minder fouten maken indien hij effectief voor de wereldtitel wil gaan.

“Hij maakte dit jaar één of twee fouten, wat niet mag gebeuren wanneer je echt voor de wereldtitel wil strijden.”

“Op Imola met een spin in de chicane, finish gewoon als derde en pakt die punten. Op dat vlak maakt Lewis dan weer enorm indruk op me. Lewis staat op dat vlak steeds klaar als er iets te rapen valt, wanneer er een mogelijkheid is dan staat hij op het podium en behaalt hij de punten.”

“Op dat vlak moet Leclerc nog wat ervaring opdoen, maar over het algemeen is hij een rijder die kampioenschappen kan winnen,” besluit Berger.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print