Zorgt extreme hitte voor nieuw drama bij Red Bull of Ferrari?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een extreme hittegolf treft Europa en neemt naast België vooral Spanje en Frankrijk in het vizier. En laat nu net komend weekend de GP van Frankrijk verreden worden. Op het circuit van Paul Ricard in Le Castellet dreigen erg hoge temperaturen opnieuw voor een enorme uitdaging te zorgen.

Ook de komende dagen wordt in het zuiden van Frankrijk een temperatuur van ruim boven de dertig graden voorspeld. Wat de rijders betreft is een goede conditie en veel drinken uiteraard de boodschap maar ook de F1-bolides zullen op de proef gesteld worden. Als de voorspellingen kloppen zou de baantemperatuur de zestig graden kunnen overstijgen.

Naast een enorme belasting van de banden alsook de daarmee gepaard gaande bandenslijtage zal de erg hoge temperatuur ook een serieuze uitdaging vormen voor de F1-bolides. Op dat vlak lijken zowel Ferrari als Red Bull te moeten oppassen.

In Oostenrijk werd andermaal duidelijk dat de Ferrari-motor niet geheel betrouwbaar is. Ook Red Bull kreeg dit seizoen echter al af te rekenen met betrouwbaarheidsproblemen. En zo kan de GP van Frankrijk komend weekend mogelijk een belangrijke rol gaan spelen in de titelstrijd.

Max Verstappen en Charles Leclerc, allebei moeten ze een opgave immers absoluut zien te vermijden, al zou dat voor Leclerc gezien de wk-tussenstand veel dramatischer zijn dan voor Verstappen. Afspraak komend zondag in de hitte van Le Castellet.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print