Helmut Marko: “Alleen als ik word ontslagen neem ik afscheid van de F1”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko mag met zijn 79 jaar dan wel al ver de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd zijn, aan stoppen en afscheid nemen van de Formule 1 denkt de Oostenrijker nog helemaal niet.

“Alles is een verhaal van passie en ik ben iemand die erg enthousiast is,” aldus Marko tegenover het Franse ‘Auto-Hebdo’. “Ik hou van deze sport en van het winnen.”

“Niets dat ik doe is stressvol voor mij. Ik voel me goed en zo lang als ik mijn job goed kan doen en niet ontslagen word zal ik het blijven doen.”

Marko begeleidde jarenlang het talentenprogramma voor jonge rijders bij Red Bull, het was ook Helmut Marko die Max Verstappen al vroeg spotte en uiteindelijk mee aan de wieg stond van het F1-debuut van Max Verstappen.

“We hebben tijdens de dominante Mercedes-jaren erg hard geleden,” aldus Marko. “Het duurde lang alvorens Honda een kwaliteitsvolle motor wist af te leveren. Vervolgens wonnen we de titel met een lid van ons eigen junior team, hij versloeg een zevenvoudig F1-kampioen. Dat was uiteraard het mooiste moment.”

“Echt waar. Persoonlijk noem ik dat het ‘Verstappen-project’,” aldus Marko. “Zijn vader Jos begon ermee toen Max vier jaar oud was. Hij was erg hard voor hem maar het werkte overduidelijk erg goed.”

“Na zijn wereldtitel zagen we opluchting in zijn volledige familie. Door wereldkampioen te worden bereikten ze waarnaar ze al lang uitkijken en wat het ultieme doel was.”

“Max heeft steeds af moeten rekenen met enorme druk van Jos. Hij blijft druk uitoefenen maar iets minder nu.”

“Dat heeft Max meer volwassen gemaakt. Hij is 24 jaar oud en een jonge wereldkampioen. Al de rest wat nu nog komt is een bonus.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print