“We hadden in Australië veilig kunnen racen”

De GP van Australië werd slechts enkele uren voor aanvang van de eerste oefensessie geannuleerd. Toch had volgens Racing Point F1-teambaas Otmar Szafnauer alles veilig kunnen verlopen.


“Het was moeilijk om in Melbourne de toekomst te voorspellen. Als ik nu echter terugkijk, indien we geracet zouden hebben dan zou dat veilig gebeurd zijn,” aldus Szafnauer tegenover ‘CNN’.

“Het risico was erg klein en ik denk dat we de race hadden kunnen laten doorgaan. De Australische regering zei dat we er mee konden doorgaan.”

“Er was echter ook een grote onbekende factor toen en omwille daarvan denk ik dat we een voorzichtige beslissing genomen hebben om niet te racen.”

Opvallend is dat Szafnauer onthulde dat hij zelf enorm verrast werd door de beslissing om niet te racen.

“Op donderdagnacht om 1u30 à 2u verlieten we de vergadering, een moment waarop de meerderheid akkoord was om te racen,” aldus Szafnauer.

“Ik ging naar bed en toen ik vier uur later opstond en terugkeerde naar de paddock zei iedereen: ‘We gaan niet racen’. Ik antwoordde: ‘Jawel, dat gaan we wel want vier uur geleden hadden we beslist om te gaan racen!’ ”

Maar dat was dus uiteindelijk niet het geval en er werd besloten om niet te racen.

“We besloten om risico-avers te zijn en dat was waarschijnlijk de juiste beslissing. Als je echter terugkijkt en we zouden geracet hebben dan denk ik dat dit op een veilige manier zou geweest,” besloot de Amerikaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print