“We hebben Alonso niet nodig”

Renault baas Carlos Ghons heeft vandaag gereageerd op de geruchten dat Alonso misschien zou terugkeren naar de Franse renstal. Ghons denkt de Spaanse rijder niet nodig te hebben om terug naar de top te keren.

“Succes in de Formule 1 is altijd het resultaat van teamwerk en niet enkel afhankelijk van één persoon. Alles moet perfect zijn, het chassis, motor, banden en de rijder. Alles heeft elkaar nodig. Een goed rijder is niets als het team slecht is en omgekeerd is een goed team niets met een slechte rijder,” legt Ghons uit.

“Ik eis van het team dat ze volgend jaar opnieuw meedraaien aan de top. Als we geen kampioen worden, dan moeten we zeker tweede eindigen. Maar ik hou mij niet bezig met de dagelijkse beslissingen van het team, daarvoor hebben we Alain Dassas en Flavio Briatore in dienst,” vervolgd Carlos Ghons.

“Renault is te laat begonnen met de voorbereiding op dit seizoen, omdat we ons te lang hebben geconcentreerd op de titelstrijd van 2006. We hebben hierdoor een hoge prijs betaald. Daarbij kwam dan nog dat we moesten leren omgaan met de nieuwe banden en een andere rijder. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we in 2008 opnieuw succesvol zullen zijn. Dit hangt echt niet af van de komst van één bepaalde rijder,” besluit Ghons.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print