“We hebben geprofiteerd van titelgevecht 2008”

Het nieuwe F1 team Brawn GP lijkt bezig aan een sterk debuutseizoen. Het won de twee eerste races en leidt het constructeurskampioenschap.
De andere topteams Ferrari en McLaren doen het veel slechter. McLaren pakte nog maar één punt, Ferrari nog niks. Daar heeft Ross Brawn een verklaring voor. Terwijl hij en z’n team in vorig seizoen de hele tijd werkten aan de wagen voor dit seizoen, moesten Ferrari en McLaren vechten voor de titel in het kampioenschap.

“Wat we momenteel te zien krijgen is een gevolg van 2 jaren hard werk. Ferrari en McLaren vochten toen voor het kampioenschap in de periode van de regelveranderingen en ik kan begrijpen dat ze zich dus meer hebben ingezet voor het kampioenschap dan voor de reglementswijzigingen. Voor ons was het niet eens een slimme beslissing, het was gewoon makkelijk, we deden nooit mee voor het kampioenschap want onze wagen was niet goed, dus waarom zouden we dan nog tijd verspillen aan dat seizoen? Voor Ferrari en McLaren was het een veel moeilijkere beslissing, maar het zijn twee heel erg goede teams en ik verwacht nog een comeback. Ze hebben gewoon pech met de reglementsveranderingen. De vorige seizoenen was het zo dat je de wagen waarmee je vocht voor het kampioenschap kon doorontwikkelen voor het volgende seizoen, maar door het nieuwe reglement kon dat niet. We hebben nu slicks als banden en de aerodynamica is compleet veranderd, dus alle ontwikkelingen van vorig seizoen konden ze niet gebruiken.”

Hoewel Brawn dolgelukkig is met de prestaties van dit seizoen zijn er ook moeilijkere tijden doordat het team 270 werknemers moest ontslaan.

“Het is heel erg jammer. Iedereen heeft zo hard gewerkt in de fabriek om zo’n goede wagen te maken en dan moet je ze ontslaan. We konden ook niets anders doen, we hadden 700 werknemers is dienst en Honda had een veel groter budget dan ons, dus dit konden we ons niet veroorloven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023