“We moeten de echte Charles Leclerc nog te zien krijgen”

Ferrari
Ferrari

Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard is het een kwestie van tijd alvorens Charles Leclerc minder fouten zal maken en we zullen zien hij hoe enorm goed hij als rijder is. Coulthard verwijst ter vergelijking naar de beginfase van de F1-carrière van Max Verstappen die toen ook veel fouten maakte.

Leclerc staat ervoor gekend om de schuld van een incident of crash vaak op zich te nemen, de Monegask zoekt geen uitvluchten. Zo zei Leclerc na zijn crash in Frankrijk: “Als ik zo’n fouten blijf maken, dan verdien ik de wereldtitel niet.”

“Ik was niet verrast want het maakt deel uit van hoe hij al heel de periode in de Formule 1 is,” aldus Coulthard tegenover het Britse ‘Channel 4’.

“Kijk naar wat er in Azerbeidzjan tijdens de kwalificatie is gebeurd. Hij rijdt met zijn Ferrari in de chicane tegen de muur en zegt ‘Ik ben zo dom, ik ben zo dom’. Leclerc is niet dom, hij is een briljant snelle racepiloot.”

“Hij is echter nog steeds meer volwassen aan het worden en dat voor het publieke oog, onder de grootste druk in de Formule 1, het voor Ferrari rijden. Dat is veel meer dan voor een bedrijf rijden, het is een land, het is voor de tifosi wereldwijd.”

Volgens Coulthard mogen we niet vergeten dat Max Verstappen, die dit seizoen met de vingers in de neus op weg lijkt naar een tweede F1-titel, in het begin van zijn carrière ook fouten maakte.

“Eenmaal Leclerc die fouten eruit heeft gehaald, en laat onszelf eraan herinneren dat Max Verstappen ook zo’n fouten maakt in het begin van zijn carrière, dat we dan de echte Charles Leclerc zullen zien en hoe enorm goed hij is,” besluit Coulthard.