“We moeten nu niet meeleven met klantenteams met een Mercedes-motor”

Haas F1-teambaas Guenther Steiner vindt dat de klantenteams met een Mercedes-motor niet moeten klagen over de performance van de klantenteams met een Ferrari-motor.


De klantenteams die met een Ferarri-motor rijden heb dit seizoen duidelijk een serieuze stap vooruit gezet. Haas en Sauber weten een stuk beter te presteren en dat leidt tot frustraties bij de concurrentie. Er wordt vooral gewezen op de plots beter presterende Ferari-motor en de concurrentie fronst dan ook de wenkbrauwen.

Haas F1-teambaas Guenther Steiner vindt echter niet dat de teams met een motor van Mercedes moeten klagen. Die hebben zelf immers jarenlang geprofiteerd van een dominante F1-motor.

“De klantenteams van Mercedes moeten niet klagen want ze hebben de voorbije vier jaar een zeer goede motor gehad,” aldus Steiner tegenover ‘Motorsport.com’. “Wanneer je tijdens de eerste jaren van het nieuwe motorreglement niet over een Mercedes-motor beschikte dan was je nergens.”

“Nu heeft Ferrari hen ingehaald en wordt iedereen met een Ferrari-motor bekritiseerd. ‘Oh, jullie hebben de goede motor’. Ja die hebben we. Maar die hadden zij ook de voorbije vier seizoenen en ze hebben er hun voordeel niet uit gehaald. Wat kunnen wij daar aan doen?”

“Ik ben erg tevreden. Wanneer de anderen dat niet zijn, dan kan ik daar weinig aan doen,” besluit Steiner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen