Alonso ziet een mooie toekomst voor McLaren

Blijft Fernando Alonso ook volgend seizoen bij McLaren? Het is voorlopig een vraag die onbeantwoord blijft maar de Spanjaard put wel moed uit de kennis die het team de voorbije raceweekends vergaarde over haar wagen en de nieuwe updates die het introduceerde.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


“We werken enorm hard aan de zwakke punten van onze wagen,” aldus Alonso. “In Barcelona hebben we een nieuw pakket voor onze wagen geïntroduceerd met een nieuwe neus en enkele andere nieuwe onderdelen. Daardoor hebben we in Barcelona en Monaco wat beter gepresteerd.”

“Vervolgens hadden we opnieuw dezelfde problemen en ontbrak het ons aan performance.”

Bij McLaren besloten ze na problemen met hun windtunnel om enkele oefensessies op vrijdag op te offeren om onderdelen uit te testen en de MCL33 beter te begrijpen. Daarvan moeten nu de vruchten geplukt worden.

“Nu, nadat we drie van de vier eerste oefensessies opgeofferd hebben aan de ontwikkeling van onze aerodynamica en het begrijpen ervan, weten we dat we de rest van het raceweekend wat gecompromitteerd hebben maar we hebben wel heel wat waardevolle informatie verzameld.”

Volgens Alonso is die geïnvesteerde tijd niet alleen goed voor de ontwikkeling van de huidige wagen maar ook voor de ontwikkeling van de wagen van volgend jaar.

“We weten nu wat we moeten doen,” aldus de Spanjaard. “Er zijn enkele oplossingen voor dit jaar maar laat ons zeggen dat zo’n 70 procent van de kennis en van wat we begrijpen voor volgend jaar zal zijn omdat het tijd vraagt. Zo’n drie à vier maanden ontwikkelingen en windtunnel-tijd. Dat is beter om voor volgend jaar te investeren.”

“Het is goed om soms heel diep te gaan in het onderzoeken van problemen en het leren begrijpen van de wagen. Ik zie nu een veel mooiere toekomst voor McLaren en dat door alles wat we nu begrijpen,” besloot Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen