Webber is opgelucht met Hamilton als winnaar

Die uitspraak deed Webber na de race in China. Webber zei dat hij opgelucht is omdat hij niet zou willen dat de koploper in het klassement te vroeg in het seizoen niet meer in te halen zou zijn.
Webber zelf reed een spectaculaire inhaalrace. Vertrokken van op de 18 plaats leek het er aanvankelijk op dat hij niet veel verder dan een klassering net buiten de punten zou bekomen. Na ongeveer een derde van de wedstrijd was hij nog niet verder geraakt dan een 15e plaats.

Maar dankzij een goede bandenstrategie waarbij Webber de eerste stint op de harde banden deed en dan twee stints op zachte banden, reed Webber bijna iedereen het licht uit. Hij kon natuurlijk die strategie toepassen doordat hij gisteren in de kwalificaties banden had kunnen sparen toen hij er in Q1 al uit lag.

Maar toch, had de GP nog drie ronden langer geduurd, dan had hij zelfs kans gemaakt op meer gezien hij slechts op een zevental seconden van de leider finishte. Die leider was dus Hamilton en Webber feliciteerde hem achteraf met zijn overwinning.

Webber moest zijn woorden wikken en wegen om niet te expliciet te zijn over hoe blij hij was dat ploegmaat Vettel niet gewonnen had. “Aan de ene kant is het jammer dat McLaren gewonnen heeft, maar aan de andere kant, kunnen we Seb ook niet te ver laten uitlopen. Het was een goede dag voor het racen en een goede dag voor ons wat de punten betreft.”

a:1:{s:9:”file_name”;s:35:”GEPA_full_8241_GEPA-17041199013.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}