FW33 toont haar betrouwbaarheid

De Williams FW33 toonde vandaag dat het bereiken van de finish niet altijd is uitgesloten voor een renstal dat in haar slechtste seizoen ooit verkeert. Zowel Rubens Barrichello als Pastor Maldonado reden hun race uit op twee pitstops. Een povere dertiende en vijftiende plaats was anders wel nog het hoogst haalbare uit die ‘ondertussen’ betrouwbare FW33.
“We opteerden voor twee pitstops. Anderen voerden er drie uit maar dat zou geen verschil meer gemaakt hebben. De wagen presteert gewoon niet naar behoren. Ik ga nog harder helpen met de verbeteringen. Uiteindelijk heb ik deze wagen wel nodig om me in de kijker te rijden. Ik weet gewoon dat het mogelijk is”, zo liet Barrichello verstaan.

Voor Pastor Maldonado is vast elke wedstrijd nog positief. Als rookie leerde hij vandaag dat Kovalainen met zijn ervaring in een Lotus voor kon blijven. Ervaring opsteken is dus de boodschap. Meer snelheid en efficiëntie moet dan weer duidelijk niet enkel van hem komen.

“Ik ben best tevreden over mijn resultaat van vandaag. We beschikken in elk geval over nieuwe data die ons de komende weken kan helpen. Een analyse van onze FW33 is nu mogelijk over een hele race afstand. We moeten meer snelheid vinden. Het gat met de concurrentie is groot en verbeteringen zullen ook ons moeten helpen”, aldus Pastor Maldonado.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print