Rosberg en Schumacher op tempo

Bij de Duitse renstal Mercedes GP hoeft men vandaag over een tekort aan sensatie zeker niet te klagen. Nico Rosberg en Michael Schumacher kenden eindelijk nog eens een sensationeel sterke wedstrijd.
Zowel Nico Rosberg als Michael Schumacher kenden vandaag een bijzonder spannende wedstrijd. Beide Duitsers haalden duidelijk het beste resultaat uit hun MGP W02. Rosberg voerde zijn pitstops uit in ronde 12, 25 en 39. Later moest hij wel brandstof opsparen om het team alsnog van het einde van de race te verzekeren. Mogelijk was anders een podiumplaats in zich geweest. Uiteindelijk eindigde Rosberg knap vijfde. Een teleurstellende eindplaats volgens Rosberg zelf.

“Ik ben ontevreden over het feit dat we vandaag onze kansen niet wisten te benutten. De wagen maakte een grote stap voorwaarts en dat op zich geeft me wel een goed gevoel naar de toekomst toe. Ik lag gedurende lange tijd aan de leiding en ook dat gaf me een goed gevoel. We kenden echter wel nog problemen met het verbruik van onze wagen. Daardoor werd vechten om het podium onmogelijk. We zullen moeten leren uit deze wedstrijd en als team met oplossingen komen. Zo bekomen we weldra nog betere resultaten”, zo verklaarde Nico Rosberg.

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher moest het om te beginnen al van zijn start hebben. Die voerde hij, zoals zo vaak, sensationeel en positief uit. Zijn duels waren proper en van strategie voorzien. Alonso, Webber en meerdere andere kemphanen moesten met iets origineels uit de hoek komen om de Duitser te passeren. Ondanks een rampzalige kwalificatie klom Schumacher vandaag op van plaats veertien naar acht. Opnieuw punten. Maar veel belangrijker nog, de oude kemphaan zelf heeft ook genoten.

“Vandaag heb ik heel wat racerij weten te beleven. Mijn namiddag verliep wel erg spannend. Het doet me plezier te zien dat het harde werk zich heeft weten om te zetten naar snelheid en betrouwbaarheid. Dit is een enorme stap voorwaarts voor ons. Nu komt de éérste GP in Europa en daar horen upgrades bij. In Istanboel moeten onze upgrades ons nog meer naar voor brengen. Het voelt goed om Azië te verlaten met het resultaat van vandaag”, aldus Michael Schumacher.

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”2011-023.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print