Webber ziet zichzelf zijn carrière eindigen bij Red Bull

Mark Webber heeft in een interview met het F1 Racing magazine toegegeven dat hij het best ziet zitten om voor de rest van zijn carrière bij Red Bull te blijven racen.
Een verassende uitspraak van de Australiër gezien in het vorige seizoen, niet altijd alles naar wens verliep. Webber voelde zich bij momenten achteruitgeschoven in het team door favoritisme in het voordeel van ploegmaat Vettel.

Denk maar aan de hele heisa over zijn nieuwe voorvleugel in Silverstone die toen naar Vettel ging. Zoete wraak moet Webber gedacht hebben toen hij de GP uiteindelijk toch kon winnen en over de boordradio de intussen legendarische woorden uitsprak: “Not bad for a number two driver!”.

Het was een van de vele voorvallen binnen het team die er uiteindelijk wel eens voor zouden kunnen zorgen dat Webber het team of zelfs de sport zou verlaten. Dat blijkt dus niet het geval. Sterker nog nu Webber zelf aangeeft volledig gefocust te zijn op een langdurige toekomst met de renstal.

“Ik wil verder gaan, elke piloot wil dat. Racen in de voorhoede en met deze bende optrekken, week na week. Om met hen te kunnen racen geeft veel voldoening en ik geniet er van”, verklaart Webber tegenover F1 Racing, “Ik hoop dat ik hard kan blijven werken voor het team. Ze kennen mijn reputatie dat wanneer ik iets doe, ik dat doe op het maximum van mijn capaciteiten, altijd.”

Maar in de F1 is niks zeker en dat blijkt ook nu het geval te zijn. Op de vraag welk team hem toch eventueel zou kunnen verleiden om Red Bull te verlaten was zijn antwoord: “Om met die rode wagens te rijden heeft altijd wel iets van een romantische aantrekkelijkheid gehad….”.

Wie durft er nu nog te beweren dat er geen plaats voor liefde is in de pitlane.

image
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:35:”GEPA_full_7549_GEPA-21021199009.jpg”;}
Op de vraag van F1 racing of hij het ziet zitten om in de toekomst exclusief voor Red Bull te rijden, anwtoord Webber: “Ik denk het wel!”.