WEC Fuji: Toyota #7 aan het feest, Alonso tweede

Tien jaar nadat hij in Fuji de GP van Japan Formule 1 op zijn naam schreef moest Fernando Alonso er vandaag genoegen nemen met de tweede plaats tijdens de vijfde manche van het WEC.


Alonso en zijn teamgenoten Buemi en Nakajima mochten de race vanaf de pole beginnen in hun Toyota nummer acht en dat voor een zes uur lange race in Fuji. De Toyota nummer zeven kwam niet verder dan een achtste plek op de grid omdat de snelste ronde van Jose Maria Lopez werd geschrapt wegens overdreven snelheid in de pitlane.

Op een natte baan duurde het welgeteld twee ronden eer Kamui Kobayashi met zijn Toyota nummer zeven op de tweede plaats lag achter de zusterauto.

Na de eerste reeks pitstops kon Kobayashi de leiding van zijn landgenoot Nakajima overnemen en met Mike Conway achter het stuur van auto nummer zeven werd de voorsprong uitgebouwd tot een veilige twintig seconden.

Het was Kobayashi die de laatste stint voor zijn rekening mocht nemen en hij kwam als eerste over de finish met elf seconden voorsprong op de andere Toyota.

Alonso, Buemi en Nakajima werden dus tweede en blijven leider in de tussenstand om het WEC. Ze kwamen over de streep met vier ronden voorsprong op “the best of the rest,” namelijk de Rebellion met nummer dertien van Andre Lotterer, Bruno Senna en Neel Jani die het podium vervolledigen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print