Wehrlein behaalt eerste punten voor Sauber

Pascal Wehrlein finishte na een sterke race in Spanje als achtste. De Duitser behaalde zo meteen zijn eerste punten van het seizoen, en dus ook die van Sauber.

Wehrlein opteerde in tegenstelling tot de meeste andere rijders voor een strategie met slechts één pitstop. De Duitser profiteerde optimaal van de virtuele safety car om zijn pitstop te maken. Door die virtuele safety car verloor hij immers minder tijd, al was het wel een erg nipte call van Sauber om Wehrlein binnen te roepen.

“Ik kreeg de boodschap om binnen te komen net terwijl ik al in de laatste bocht was,” zei Wehrlein over zijn pitstop. “Ik wist dat het belangrijk was om binnen te komen indien ze me zo laat de boodschap gaven, ook al was ik al voorbij het paaltje. Indien ik die ronde echter niet binnen was gekomen dan zou iedereen mij ingehaald hebben. Het was dan ook mijn enige kans om punten te behalen.”

Omdat hij pas voorbij het paaltje de pitlane binnen kwam gereden kreeg Wehrlein een tijdstraf van vijf seconden. De Duitser slaagde er echter in om meer dan vijf seconden voorsprong te hebben op Kvyat, waardoor hij ook na de finish als achtste geklasseerd kon blijven.

“Ik verwachtte een bestraffing. Ik hoopte op een bestraffing voor de volgende race, of een boete voor het team ofzo!” aldus Wehrlein. “Ik ben echter ook tevreden met de vijf seconden, het is beter dan een drive through-penalty.”

“Het was over het algemeen een geweldige race, fantastisch voor het team. Ik ben zeer blij.”

Ook bij Sauber, dat vorig jaar tot een van de laatste races moest wachten om de eerste punten van het seizoen te behalen, was er dolle vreugde. De renstal bewees dat het ook mogelijk is om met een 2016-motor van Ferrari punten te behalen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022