Wehrlein op weg naar een racezitje bij Manor in 2016?

Is Pascal Wehrlein op weg naar een racezitje bij het Manor F1 team? Mercedes zou het alvast zien zitten en beschouwt het als een mogelijkheid.

Wehrlein geldt als een serieus talent. De Duitser testte eerder dit jaar reeds voor Mercedes en Force India, die laatste test had hij te danken aan het feit dat Mercedes motorleverancier is van Force India. Momenteel staat Wehrlein aan de leiding in het DTM-kampioenschap. Met nog twee races te gaan heeft Wehrlein 37 punten voorsprong.

Volgens Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, behoort een racezitje bij het Manor F1 team in 2016 eventueel tot de mogelijkheden.

“Het is een beetje een ’tricky’ situatue we hebben niet echt een programma voor jonge rijders,” aldus Toto Wolff. “We hebben Pascal bij ons, maar de belangrijkste focus voor hem is de DTM en ik wil niet we hem daarvan afleiden. Hij heeft het fantastisch gedaan toen hij voor ons testte en hij is een jonge rijder die erg opgewonden is, maar ik wil eerst zien hoe hij eventueel DTM-kampioen wordt. Het is momenteel een puzzel met veel puzzelstukken die goed moeten komen te liggen en het kan simpelweg ook zijn dat het niet gebeurt.”

Manor en Mercedes kondigden donderdag nog hun nieuwe samenwerking aan. Mercedes zal vanaf komend seizoen motoren leveren aan de renstal. Momenteel werken Will Stevens, Roberto Merhi en Alexander Rossi het F1-seizoen 2015 af maar het is nog niet geweten wie er in 2016 voor de renstal zal rijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}