Welke twee races verdwijnen van de F1-kalender?

Bernie Ecclestone heeft laten weten dat er volgend jaar twintig races op de F1-kalender staan. De vraag die we ons vandaag dan ook moeten stellen is welke twee races van de kalender zullen verdwijnen.
image
“Er zullen twintig races gereden worden, niet meer. Voor de rest weet ik nog niets, vraag me daar na de zomer opnieuw naar,” zei Bernie Ecclestone tegenover ‘Kleinen Zeitung’.

De GP van Oostenrijk keert in 2014 terug op de F1-kalender en volgend jaar krijgen we ook voor de eerste keer een GP van Rusland. Ook de race in New Jersey, vlakbij New York, zouden we normaal gesproken moeten krijgen. Het was de bedoeling dat die race dit jaar reeds zou doorgaan maar uiteindelijk zou de race met in de achtergrond de skyline van New York met een jaar uitgesteld worden.

Het huidige seizoen telt negentien races, tel daar de drie nieuwe races bij en dan komen we aan tweeëntwintig races. Twee races te veel dus want we gaan volgens Bernie Ecclestone volgend seizoen slechts twintig races krijgen.

Het zal dus bibberen en beven worden voor de circuits want wie blijft op de kalender staan en wie niet? Uiteraard zijn er enkele certitudes op de kalender, maar toch. Het feit dat we plots een GP van Oostenrijk krijgen, daar hadden maar weinig kenners en fans op gerekend. Zeker omdat Bernie Ecclestone niet stond te springen om terug te keren naar Oostenrijk.

Het feit dat Red Bull eigenaar is van de vroegere A1-ring heeft uiteraard meegespeeld, maar de andere circuits moeten nu eens te meer vrezen voor hun plaats op de F1-kalender.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print