“Wie kan nee zeggen tegen F1?”

Velen stellen zich vragen bij de jonge leeftijd van Sergey Sirotkin om toe te treden tot de F1. De Rus zelf twijfelt echter niet.

image
Sirotkin beleeft momenteel zijn eerste seizoen in de Formule Renault 3.5. Door de Russische kapitaalinjectie in het team van Sauber lijkt het onoverkomelijk dat de 17-jarige Rus volgend seizoen zijn debuut zal maken bij het Zwitserse team, aangezien het National Institute of Aviation Technologies, het bedrijf van zijn vader, één van de investeerders is.

Velen, waaronder zijn huidige werkgever Igor Salaquarda van ISR Racing, zijn van mening dat Sirotkin nog te jong is om te debuteren in de Formule 1. Volgens hen zou het voor de jonge Rus beter zijn om nog wat extra ervaring op te doen in de Formule Renault 3.5, maar Sirotkin zelf vindt dat hij de F1 niet links kan laten liggen.

“Je krijgt niet elke dag de kans om in de Formule 1 te rijden. Misschien zou het inderdaad beter zijn om nog een extra jaar ervaring op te doen in de World Series, maar dan is mijn kans misschien verkeken om ooit nog in de F1 te geraken. En daarbij, wie zou er kunnen zeggen ‘neen, ik blijf in de World Series rijden’? aldus Sirotkin tegenover Autosport.

Igor Salaquarda vertelde eerder dat hij Sirotkin fysiek misschien niet te jong vindt, maar wel mentaal. Er komt immers een pak meer druk op de schouders van een F1-rijder te liggen. Voor Sirotkin komt die druk volgens de Tsjech te vroeg. Sirotkin vindt echter dat hij, mits een vroege voorbereiding en degelijke ontwikkeling, wel klaar kan zijn voor zijn debuut in de F1 tegen 2014.

“Misschien ben ik op dit moment nog wat te jong, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet klaar voor kan zijn. Ik denk niet dat het zo’n groot probleem kan zijn, want ik heb nog een half jaar om bij te leren, en ik hou me aan een goed voorbereidingsprogramma. Ik kan er dus wel degelijk klaar voor zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}