“Wereldtitel Max Verstappen is goed voor de Formule 1 als sport”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve is het goed dat Max Verstappen Lewis Hamilton van de troon gestoten heeft als wereldkampioen.

Voorlopig moet Lewis Hamilton het record van meeste wereldtitels nog delen met Michael Schumacher want hij slaagde er vorig jaar in extremis niet in om zijn achtste wereldtitel te veroveren. Vooral de manier waarop dat gebeurde zit Hamilton dwars, zo erg zelfs dat het niet zeker is of er nog wel een toekomst is voor hem in de Formule 1.

 Er doen geruchten de ronde dat hij eerst het resultaat van het onderzoek van de FIA naar de gebeurtenissen tijdens de GP van Abu Dhabi van vorig jaar wil afwachten voor hij beslist of hij nog verder gaat. 

Jacques Villeneuve vindt alvast dat Hamilton zich over zijn teleurstelling moet zetten en hij gerust wat agressiever voor de dag mag komen op de baan om voor een achtste keer wereldkampioen te worden.

“Het is goed voor de sport,” aldus Villeneuve. “Uiteindelijk heeft het veel aandacht in de kranten gekregen.”

“Ik denk dat het afhangt of je een fan bent van Verstappen of een fan van Lewis als het gaat om de reactie”, erkende hij.

“Het was spannend, en als je ziet hoe het hele seizoen is verlopen, heeft Max dit kampioenschap verdiend. Hij zat er het hele jaar bovenop, race na race.”

 “Het was enigszins controversieel, maar dat is het altijd als het op de laatste race aankomt. Lewis moet nu terugkomen en proberen zijn achtste wereldtitel te winnen en agressief zijn om te proberen hem te winnen.”

Ook Villeneuve moet toegeven dat hij niet zeker is wat de plannen van Hamilton zijn. Daarom haalt hij ook het voorbeeld van Nico Rosberg aan die in 2016 een paar dagen na het behalen van zijn wereldtitel bekendmaakte dat hij zou stoppen met Formule 1.

“Niemand had verwacht dat Rosberg niet meer terug zou komen, en plotseling werd hij op een ochtend wakker en vertelde iedereen dat hij eigenlijk niet meer gepassioneerd was door racen.”

“Dat lijkt niet het geval te zijn met Lewis, maar wie weet? Het is echt een vraagstuk om te weten wat er in het hoofd van mensen omgaat.”

“Het is moeilijk als het seizoen heel lang duurt, je denkt dat je weet hoe het gaat aflopen en het loopt niet zoals je verwacht, en je hebt het gevoel dat het van je is afgepakt.”

“Ik denk dat de reactie nogal negatief is, maar je moet gewoon weer aan de slag,” besluit Villeneuve.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022