Goed nieuws voor Max Verstappen?: “Nieuwe Red Bull F1-bolide is nu al sneller dan de 2021-wagen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens bronnen van het Spaanse ‘Marca’ zou de nieuwe Red Bull F1-bolide nu al sneller zijn dan de wagen van vorig jaar. Is daarmee de nieuwe Red Bull F1-bolide de te kloppen wagen van de nieuwe generatie F1-bolides?

Enige tijd geleden was er het minder goede nieuws dat de nieuwe Honda-motor voor het komende seizoen tot dusver zo’n 20 pk minder krachtig zou zijn en dat omwille van de ‘groenere’ brandstof waarmee gereden wordt. Maar er zou nu dus ook positief nieuws zijn.

De RB18, de nieuwe wagen waarvan Red Bull onlangs een teaser verspreidde, zou nu al sneller zijn dan de wagen van 2021. Dat zou opmerkelijk zijn want aanvankelijk werd voorspeld dat de nieuwe F1-bolides in 2022 bij aanvang van het seizoen een heel stuk trager zouden zijn.

Wat wel al lijkt vast te staan is dat Red Bull en ontwerper Adrian Newey hun filosofie met een hoge rake grotendeels moeten afzweren. Dat leidde tot speculaties dat Red Bull daardoor met een nadeel aan hun ontwerp voor de 2022-bolide begonnen maar volgens het Spaanse ‘Marca’ hebben ze bij Red Bull nu dus al een snellere F1-bolide ontworpen.

Of dat ook het geval is komen we mogelijk tijdens de wintertests, maar waarschijnlijk pas tijdens de eerste race in Bahrein te weten.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print