Whitmarsh is nieuwe FOTA-voorzitter

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh werd met behulp van een stemming verkozen tot nieuwe voorzitter van de Formula One Teams Association (FOTA).
Op donderdag werden alle leden van de FOTA nog maar eens bij elkaar geroepen om een anonieme stemming te kunnen houden. Enkele weken geleden kondigde Ferrari-president Luca di Montezemolo reeds aan dat hij het voor bekeken wenste te houden als voorzitter van de FOTA en dat een opvolger dus diende aangewezen te worden. De stemming vond plaats in Monaco alwaar men meteen ook over de toekomst van de sport zou gaan spreken.

Verder zou ook Red Bull-teambaas Christian Horner een functie binnen de FOTA hebben gekregen en zouden de teams die in 2010 deelnemen, zoals eerder vermeld, graag hun launch gezamelijk houden. In de komende weken zou er alvast meer duidelijkheid moeten ontstaan maar een feit is alvast dat Martin Whitmarsh zich in 2010 de meeste zorgen van de FOTA zal mogen aantrekken. Whitmarsh zal indien nodig moeten protesteren tegen kersvers FIA-president Jean Todt want daarvoor werd de FOTA oorspronkelijk opgericht.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}