Whitmarsh is officieel teambaas

Martin Whitmarsh is afgelopen zondag officieel aangesteld als nieuwe teambaas van de Britse renstal McLaren. Voormalig teambaas Ron Dennis maakte het nieuws al tijdens de launch van de MP4-24 bekend maar moest zelf eerst nog zijn laatste taken afronden voor het team.

Whitmarsh is al even directeur van McLaren maar zal vanaf nu de beslissingen van Ron Dennis op zich moeten nemen. Ron Dennis zelf gaat nog niet met pensioen maar verhuisde naar een andere functie binnen Mclaren.

Martin Whitmarsh fungeert al een hele tijd als rechterhand van Ron Dennis . De Brit zou veel geleerd hebben van Dennis en is er helemaal klaar voor. Volgens enkele insiders zou de verschuiving binnen het team geen negatieve gevolgen hebben en zal McLaren in 2009 opnieuw om de wereldtitel strijden.

“Ik ben al heel lang actief in de autosport en ik ben heel veel bezig met het winnen van kampioenschappen. Ik moet eerlijk zeggen dat het ditmaal helemaal anders is want ik zal voor het eerst als teambaas voor overwinningen gaan. Dit wordt trouwens mijn allereerste kampioenschap als baas van McLaren en ik wil niet dat de dingen nu mislopen. Ik wil niet de persoon zijn die Lewis Hamilton te weinig mogelijkheden gaf”, aldus Whitmarsh.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023