Whitmarsh: “McLaren heeft opnieuw een probleem”

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh verklaarde zopas dat Jenson Button en Lewis Hamilton hun werk naar behoren doen. De MP4-25 zou simpelweg te weinig downforce hebben.
Geweten is dat McLaren in 2009 over een MP4-24 beschikte die regelmatig haar achterzijde deed uitbreken en dat betekent dat overstuur toen de spelbreker was. In 2010 ontwikkelde de Britse renstal een bijzondere achtervleugel die dat probleem dient te voorkomen. Teambaas Martin Whitmarsh verklaarde alvast dat de opvolger van de MP4-24 in Bahrein opnieuw een gebrek kent, neerwaartse druk (downforce).

“Het ziet er sterk naar uit dat onze wagen te weinig downforce heeft om voluit te gaan in Bahrein. We vinden weinig grip en de hobbel in bocht 6 speelt ons eveneens parten. Onze rijders doen het naar behoren maar we zijn simpelweg niet snel genoeg. Gelukkig geven we niet snel op en proberen we er het beste van te maken. Het verschil tussen een lege en volle benzinetank is ongeveer vijf seconden dus we zullen zien wat de race ons zal brengen”, zo verklaarde Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}