Whitmarsh spreekt over de samenwerking met Lewis Hamilton

Bij de Britse renstal McLaren gaf teambaas Martin Whitmarsh zijn mening over de samenwerking met Lewis Hamilton.
Als kind was Lewis Hamilton al volop bezig met karting. De jonge knaap droomde van de Formule 1 en presteerde op dat ogenblik wonderbaarlijk goed. McLaren nam Hamilton destijds op in haar jongerenprogramma en in principe valt de situatie goed te vergelijken met het Nederlandse talent Nyck de Vries. Wat ons zeker en vast nog zal zijn bijgebleven is dat Hamilton meteen voor McLaren in de F1 debuteerde en dat hij met andere woorden niet bepaald ervaring had kunnen opdoen binnen de sport.

Legendarische rijders als Senna, Prost, Mansell en Schumacher dienden allen op te klimmen alvorens de top te bereiken. In de F1 is geen plaats voor cadeautjes maar zijn het de resultaten die tellen. Met succes bereik je in de F1 de top.

Alonso begon bijvoorbeeld bij Minardi terwijl Massa zijn debuut bij Sauber wist te verwezenlijken. Wereldkampioen Jenson Button pakte in 2009 zijn titel ook niet zonder slag of stoot. Lewis Hamilton zou het wel eens te makkelijk hebben gehad en dat is nu ook Martin Whitmarsh opgevallen.

“We zijn met Lewis gaan samenwerken toen hij slechts 12 jaar was. De meeste beslissingen werden in zijn plaats genomen. Hoe kan je een optimaal leven leiden als alles altijd voor je in orde wordt gebracht? Vorig seizoen konden we ondervinden hoe Lewis reageerde toen hij er even alleen voor stond. Lewis was voor ons een soort van experiment en het was zeker geen foutieve keuze om met hem in zee te gaan. Alles verliep op een perfecte manier maar misschien heeft het hem geen goed gedaan dat iemand alles in zijn plaats afhandelde. Lewis kreeg altijd alles op een perfecte manier aangeboden.”

“Men heeft van Lewis gemaakt wie hij vandaag de dag geworden is. Lewis beschikte als jong gastje over zeer professioneel materiaal en dat besefte hij tot vorig seizoen maar al te goed. Op 24-jarige leeftijd ondervond hij plots dat we niet de beste wagen hadden en op dat ogenblik leerde hij van ons dat hij in de toekomst maar best zelf beslissingen kon gaan nemen. Hij was teleurgesteld. Eigenlijk zouden we nooit een beginneling in onze wagen hebben geplaatst maar Lewis had alles in zich om naar behoren te presteren. Op sommige momenten zag ik dat Lewis niet op zijn plaats was in het team maar uiteindelijk pakte hij dan toch de titel”, aldus Martin Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}