Wil Ferrari het testverbod omzeilen?

Enkele persberichten in de Verenigde Staten melden dat Ferrari het nieuwe KERS-systeem willen laten gebruiken door Peugeot. Bij Peugeot zou men dan het systeem uiteraard testen op de sportwagens en op die manier kan de Italiaanse renstal Ferrari dan de nieuwe reglementen omzeilen. In 2009 mag er niet getest worden doorheen het seizoen en om de ontwikkeling van het KERS systeem sneller te laten verlopen zou Ferrari het systeem uitlenen om alsnog de informatie die er nodig is te bekomen.

Echter moeten we onze lezers er wel bij vertellen dat alle teams het nieuwe reglement samen wisten goed te keuren in de FOTA, de organisatie van Formule 1 teams die wordt voorgezeten door Ferrari-president Luca di Montezemolo. Het is verder ook geweten dat bijvoobeeld McLaren en Williams een aandeel opkochten in een electonica bedrijf om op die manier KERS te verbeteren.

Bij Peugeot zou men vooral de sportwagens die worden ingezet op Le Mans willen voorzien van het energy recovery system zodat deze wagens een beter brandstofverbruik krijgen en uiteraard extra kracht bekomen. Indien deze deal toch zou doorgaan kunnen we ons enkel nog afvragen of Ferrari voor de informatie die men bekomt ook nog eens betaald wordt door Peugeot want in feite gebruikt men hun product. In 2009 zullen er vast nog meer achterpoortjes gezocht worden om de nieuwe regels te omzeilen want dat was ook eerder al het geval met de zogenaamde motorenbevriezing.

Ferrari ontkent voorlopig elke overeenkomst met Peugeot.