Willi Weber: “We horen alleen maar leugens van de familie Schumacher”

Netflix
Netflix

De voormalige manager van Michael Schumacher, Willi Weber, haalt uit naar de familie van de zevenvoudige wereldkampioen omdat ze volgens hem niet eerlijk zijn geweest over de gevolgen van zijn ski-ongeval.

In een gesprek met ‘Gazzetta dello Sport’ vertelt de tachtigjarige Weber dat de familie van Michael Schumacher gelogen heeft over de gevolgen van het ski-ongeval dat hem eind 2013 bijna het leven kostte.

“Het deed me enorm veel pijn,” aldus Weber. “Honderden keren heb ik geprobeerd om contact op te nemen met Corinna en ze nam niet op. Ik belde Jean Todt om te vragen of ik naar het ziekenhuis moest gaan en hij zei me te wachten, het is nog te vroeg.”

“Ik belde de volgende dag en niemand nam op. Ik had zo’n gedrag niet verwacht en ik ben er nog steeds boos over. Ze hielden me buiten, vertelden me dat het te vroeg was, nou nu is het te laat. Het is negen jaar geleden. Misschien moeten ze het gewoon zeggen zoals het is,” voegde Weber eraan toe.”

“Ik kon de situatie aanvankelijk begrijpen, want ik heb altijd alles gedaan wat ik kon voor Michael om zijn privé-leven te beschermen. Maar sindsdien hebben we alleen maar leugens van hen gehoord. Jaren na het ongeluk zei ik tegen mezelf dat ik alleen de familie moest beschermen, want ik kon de dingen niet veranderen. Hij was als een zoon voor me. Zelfs nu nog doet het me pijn om erover te praten,” besluit Weber.

In september vorig jaar verscheen op Netflix een documentaire over de carrière van Michael Schumacher waarin de familie Schumacher unieke beelden vrijgaf en ook terugblikte op het ski-ongeluk. Daarin ook een emotionele getuigenis van Mick Schumacher (Mick Schumacher: “Het was moeilijk om de film over mijn vader te zien”).

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print