Williams-baas Jost Capito test positief op COVID-19 en mist GP van Saudi-Arabië

Williams F1 team
Williams F1 team

Het Williams F1 team heeft vandaag bevestigd dat Williams CEO Jost Capito positief heeft getest op het coronavirus COVID-19 en daardoor niet naar de GP van Saudi-Arabië zal afreizen.

De positieve test van de Williams CEO kwam aan het licht tijdens de routinecontroles die al langer plaatsvinden bij alle teams alsook het personeel dat tijdens de F1-raceweekends aanwezig is. Volgens het Williams F1 team zal de positieve test van Capito geen verdere gevolgen hebben voor het overige personeel en de werking van het team.

Capito bevindt zich in Groot-Brittannië en zal de lokale gezondheidsrichtlijnen opvolgen. Het is de tweede keer dit seizoen dat de Williams CEO een raceweekend door het coronavirus moet missen.

Deze keer omdat hij zelf besmet is maar eerder moest Capito ook al de GP van Nederland in Zandvoort missen omdat hij op vrijdagavond gedineerd had met Kimi Raikkonen die later dat weekend positief testte op het coronavirus.

Het nieuws van de besmetting komt op het moment dat het Williams F1 team volop rouwt om het overlijden van oprichter Frank Williams. Komend weekend zullen beide Williams F1-bolides met een eerbetoon aan Frank Williams op de wagen rijden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022