Lewis Hamilton: “Ik wil George Russell iets bijbrengen maar hij zal ook een serieuze tegenstander zijn!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Als zevenvoudig wereldkampioen beschikt Lewis Hamilton over tonnen ervaring maar hij beseft ook dat hem met George Russell als nieuwe teamgenoot volgend jaar tegelijkertijd een belangrijke opdracht alsook uitdaging te wachten staat.

Krijgen we een bitse strijd tussen teamgenoten zoals we die destijds tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg meemaakten? Of zal Hamilton eerder een soort mentor voor George Russell zijn. Als we Hamilton mogen geloven zal het vooral het tweede scenario zijn.

“Ik bevind me in een andere situatie, ik wil hem echt zien slagen,” vertelde Hamilton tegenover de media wanneer hem werd gevraagd naar zijn toekomstige relatie met George Russell.

“Er zal een moment komen waarop ik de sport verlaat. Hij is mijn teamgenoot en hij zal de volgende Brit zijn die ik de wereldtitel wil zien veroveren.”

“Ik hoop echt dat we de strijd aangaan en ik wil op de baan winnen, ik hoop dat ik een positieve invloed op hem zal hebben en op hoe hij zich in het team inwerkt.”

“Of het nu de tijd is die hij spendeert aan engineering of hoe hij door de data gaat, of gewoon zelfs hoe hij op de baan rijdt.”

Hamilton beseft echter ook dat hij naast het zijn van een mentor, hij ook een serieuze tegenstander aan George Russell zal hebben. Je teamgenoot is immers de eerste tegenstander die je wil verslaan. De zevenvoudig wereldkampioen verwacht echter dat er een enorm wederzijds respect zal zijn.

“Ik denk dat jullie al gezien hebben dat George enorm respectvol is,” aldus Hamilton. “Hij is een super getalenteerde jonge gast en ik denk dat er al enorm veel respect is. Er is momenteel een mooie balans.”

“Hij gaat snel willen zijn. Hij gaat zich willen tonen en willen winnen, het zijn allemaal dingen die je wil doen wanneer je een nieuwe rol opneemt.”

“Ik herinner me nog toen ik het opnam tegen Alonso, uiteraard wilde ik hem tijdens de eerste race als teamgenoten verslaan.”

“Ik verwacht dan ook dat George die mentaliteit zal hebben en dat apprecieer ik ook, anders is hij geen winnaar. Ik verwacht dat hij die mentale ingesteldheid zal hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022