Helmut Marko: “Geen motorwissel bij Max Verstappen gepland in Jeddah”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks het feit dat Lewis Hamilton met zijn ondertussen beroemde ‘raketmotor,’ die hij gebruikte in Brazilië, aan de start zal staan in Saoedi-Arabië is er voor Max Verstappen geen motorwissel voorzien komend weekend.

Het nieuwe circuit in Jeddah is supersnel en vermogen zal er een grote rol spelen. Daarom zal Mercedes de bolide van Lewis Hamilton uitrusten met de ‘raketmotor’ waarmee hij in Brazilië ongenaakbaar was, zeker als het op topsnelheid aankwam. 

Dat doet de druk op Red Bull alleen maar stijgen en de Oostenrijkse formatie heeft volgens Italiaanse bronnen aan partner Honda gevraagd om alles uit de kast te halen in de eindsprint naar de wereldtitel. De Japanners raden aan om de power unit van Verstappen nog een keer te vervangen voor het einde van het seizoen omdat de huidige al meer dan tweeduizend kilometer op de teller heeft.

Een motorwissel, en bijbehorende gridstraf, voor Verstappen in Jeddah zou erg ongelegen komen omdat vermogen een cruciale rol zal spelen op het snelle stratencircuit, waar bovendien weinig inhaalmogelijkheden zijn.

Helmut Marko laat alvast aan ‘F1-Insider’ weten dat er geen motorwissel gepland staat tijdens de GP van Saoedi-Arabië.  

“Een motorwissel is op dit moment niet gepland in Saoedi-Arabië,” vertelt de Oostenrijker. “Als dat het geval zal zijn, zal dat in Abu Dhabi gebeuren.”

Max Verstappen zelf blijft er rustig onder: “Ik voel me kalm, ik weet dat ik altijd mijn best zal proberen te doen en we zullen zien waar we eindigen. Alles kan nog gebeuren en we zijn allemaal klaar voor de uitdaging.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022