Williams F1 team benoemt Belg en voormalig VW Motorsport-baas tot nieuw sportief directeur

Volkswagen Motorsport
Volkswagen Motorsport

Opnieuw bekleed een Belg een belangrijke functie bij een F1-renstal. Het Williams F1 team bevestigde vandaag immers dat onze landgenoot Sven Smeets de nieuwe sportief directeur bij de renstal wordt.

Sven Smeets heeft een jarenlange carrière in de autosportwereld. Zo was hij eind de jaren ’90 co-rijder van Freddy Loix in het wereldkampioenschap rally. Maar ook wanneer hij uit de rallywagen stapte bleef hij in de autosportwereld actief.

Zo was hij onder andere team manager bij Citroën Racing en ging hij vanaf 2012 aan de slag bij Volkswagen Motorsport. Bij Volkswagen Motorsport werkt Smeets samen met niemand minder dan Jost Capito, de huidig CEO bij Williams. Capito maakte later de overstap naar het McLaren F1 team, waarna onze landgenoot hoofd werd van Volkswagen Motorsport.

Capito pikt Smeets nu weg bij Volkswagen om bij Williams aan de slag te gaan als sportief directeur, een belangrijke taak want de sportief directeur van een F1-team onderhoudt onder andere de contacten met de FIA.

Opvallend genoeg is het niet de eerste keer dat Capito een oude vertrouweling de overstap van Volkswagen naar Williams laat maken. Eerder maakten ook François-Xavier Demaison (technisch directeur) en Willy Rampf (consultant) de overstap.

Sven Smeets – Williams F1 team
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022