Williams bevestigt: “We zijn in gesprek met Adrian Newey”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De strijd om de gunst van Adrian Newey is in volle hevigheid losgebarsten. Na onder andere Ferrari, Aston Martin en McLaren is nu Williams de nieuwe naam in een rijtje met kandidaten dat steeds langer wordt en Newey een contract wil geven.

Eerder deze week berichtte het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’ dat er een deal in kannen en kruiken zou zijn tussen Ferrari en Adrian Newey maar vandaag volgden er geruchten dat ook Williams in gesprek zou zijn met Adrian Newey. Teambaas James Vowles bevestigde vandaag in Miami dat Williams inderdaad in gesprek is met Newey.

“De gesprekken zitten nog in een vroeg stadium maar zijn we in gesprek? Ja,” aldus Vowles in gesprek met ‘Motorsport.com’. “Ik ken Adrian al enige tijd en ik heb vrijdag met hem gesproken. Ik weet ook redelijk zeker dat er binnenkort nog een gesprek met hem volgt. Newey is een icoon van de sport, daar bestaat geen twijfel over.”

Adrian Newey werkte eerder al eens voor het Williams F1 team, namelijk begin de jaren negentig. Voorlopig blijft het afwachten of Newey na zijn afscheid van Red Bull in de Formule 1 actief zal blijven en zo ja bij welk team hij aan de slag zal gaan.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print