GP van Miami: eerste oefensessie: Max Verstappen snelste, dramatisch begin voor Charles Leclerc en Ferrari

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de enige oefensessie voor de GP van Miami de snelste tijd gereden. Voor Charles Leclerc begon het raceweekend op dramatische wijze want de Monegask moest na amper zo’n tien minuten uit zijn Ferrari stappen.

Twee weken geleden kregen de rijders in China het eerste van zes raceweekends op de F1-kalender met een zogenaamd ‘sprintformat’ en in Miami volgt dit weekend meteen al het tweede. Slechts één oefensessie dus voor de rijders, meteen gevolgd door de kwalificatie voor de sprintrace. Iedere minuut optimaal proberen benutten was dan ook de opdracht voor de rijders.

En daar liep het meteen mis voor Charles Leclerc want amper zo’n tien minuten ver in de sessie maakte de Monegask een spin en dat op een smal gedeelte van het circuit.

Leclerc probeerde zijn Ferrari F1-bolide nog te keren maar aangezien zijn versnellingsbak oververhit geraakte zat de sessie er voor Leclerc al meteen op. Met slechts één snelle ronde achter de rug wacht Leclerc een uitdagend vervolg van het raceweekend.

Door de spin van Leclerc kregen we een rode vlag en daardoor ging er voor de rijders kostbare tijd verloren. Bij het hervatten van de sessie was het aan de uitgang van de pitlane dan ook aanschuiven om zo snel mogelijk de baan op te gaan.

Zo goed en zo snel mogelijk de limieten van de wagen en het circuit, alsook het opbouwen van het tempo, was de boodschap en dat dit op het stratencircuit van Miami uitdagend was bleek uit de vele foutjes en schuivers die we zagen. Ook Max Verstappen schoof op een bepaald moment rechtdoor.

Met nog zo’n twintig minuten te gaan was Carlos Sainz in de enige nog resteren ‘rood-blauwe’ Ferrari de snelste rijder op de baan. Tijdens het slot van de sessie zagen we de rondetijden echter nog verder naar beneden duiken.

Uiteindelijk was Max Verstappen de snelste, voor Oscar Piastri in de McLaren en Carlos Sainz die in de Ferrari de top drie vervolledigde. Na slechts één oefensessie wacht straks ongetwijfeld een spannende kwalificatie voor de sprintrace.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print