“Williams F1 team ondervindt momenteel de gevolgen van 20 jaar te weinig investeringen”

Williams F1 team
Williams F1 team

Volgens teambaas James Vowles wordt het Williams F1 team momenteel door een gebrek aan investeringen de voorbij 20 jaar gehinderd in haar terugkeer naar de top van de Formule 1.

Aan het begin van het hybride-tijdperk in de Formule 1, een kleine tien jaar geleden, was Williams nog een subtopper maar de voorbije jaren bengelt de ooit zo roemrijke renstal helemaal onderaan. Bij Williams proberen ze te timmeren aan de terugkeer naar de top van de Formule 1 maar dat verloopt erg moeizaam.

Die moeilijke vooruitgang op de F1-startgrid valt volgens teambaas James Vowles toe te schrijven aan structurele onderinvesteringen bij de renstal en dat volgens hem gedurende een periode van zo’n twintig jaar. Dat heeft geleid tot gedateerde infrastructuur en daarmee is het uiteraard ook moeilijk om de kloof met de concurrentie te dichten.

“Twintig jaar van onderinvesteringen is de oorzaak van de situatie waarin we ons momenteel bevinden,” aldus Vowles. “Maar ik bevind me in een betere positie dan mijn voorgangers, er zijn investeringen, aanzienlijke investeringen momenteel.”

“Er is een sterke wil en verlangen om Williams terug competitief te maken. Dat vereist echter investeringen. Er is echter geld beschikbaar en het wordt geïnvesteerd.”

“Maar in veel gevallen wordt geld nu besteed aan dingen die normaal eigenlijk basisinfrastructuur is.”