Investeerders geven Alpine F1 team 200 miljoen euro: Hollywood-acteur Ryan Reynolds droomt van een sprookje zoals in het voetbal

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine F1 team zet alles op alles om vooruitgang te boeken. Vooruitgang betekent, ondanks het budgetplafond, sowieso geld uitgeven en dan heb je uiteraard heel wat kapitaal nodig. Met een investering van 200 miljoen euro, afkomstig van drie investeerders, is Alpine meer dan ooit gewapend voor de strijd.

In een persbericht liet Alpine vandaag weten dat drie partijen in de Formule 1-renstal van het merkt. Otro Capital, RedBird Capital Partners en Maximum Efforts maken alledrie deel uit van ’the Invester Group’. Samen kopen ze een belang van 24 procent van de aandelen van het Alpine F1 team. De investering van 200 miljoen euro moet Alpine helpen groeien en het bereiken van haar sportieve ambities.

Maximum Efforts, één van de drie partijen, wordt geleid door Hollywood-acteur Ryan Reynolds. Reynolds en collega-acteur Rob McElhenney investeerden eerder ook al in de Welshe voetbalclub Wrexham. De op twee na oudste voetbalclub ter wereld werd onder beide acteurs succesvol en nu proberen ze het sprookje van Wrexham te herhalen in de Formule 1 met Alpine. Ook collega Michael B Jordan, bekend van de Creed-films, investeert mee.

Alpine CEO Laurent Rossi is blij met de investering en kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet: “Deze samenwerking is een belangrijke stap om onze performance op alle vlakken te verbeteren. Ten eerste zijn Otro Capital, RedBird Capital Partners en Maximum Effort Investments internationale spelers met een goed track record op het vlak van de sportwereld, dit terwijl hun expertise een boost kan geven aan onze media- en marketingstrategie, noodzakelijk om onze sportieve prestaties op de lange termijn te ondersteunen. Ten tweede zullen de extra inkomsten opnieuw in het team geïnvesteerd worden, dit om onze plannen om naar de top te geraken te versnellen en de topteams bij te benen wat betreft state-of-art faciliteiten en uitrusting.”