Hitech bevestigt kandidatuur om nieuw F1-team op te richten

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Hitech GP heeft bevestigd dat het haar kandidatuur bij de FIA heeft ingediend om de F1-startgrid in 2026 te vervoegen. Hitech bevestigde ook een nieuwe investeerder die de F1-plannen mee zal ondersteunen.

Momenteel heeft het Britse Hitech teams in de F2, F3 en F4. Daaraan wil het dus ook de F1 toevoegen en daarom heeft het moederbedrijf Hitech Global een belang van 25 procent verkocht aan Vladimir Kim uit Kazachstan. De 62-jarige miljardair vergaarde zijn fortuin in de mijnbouw, banksector en luchtvaart. Met de Formule 1 stapt Kim nu ook voor de eerste keer in de autosportsector, al waren er voordien wel al investering in enkele atleten uit Kazachstan die actief waren in het boxen en tennis.

Hitech laat weten dat de F1 haar ‘single-seater ladder’ zou vervolledigen en dat het daarmee zou kunnen tonen dat het over al de juiste mensen, ervaring en middelen beschikt om tegen de beste teams ter wereld te strijden.

Naast Hitech zijn onder andere ook Andretti-Cadillac en Formula Equal van voormalig BAR-baas Craig Pollock kandidaat om de F1-startgrid in 2026 te vervoegen. De FIA moet de kandidaturen echter nog verder evalueren alvorens er beslist wordt of daadwerkelijk nieuwe teams de F1-startgrid mogen vervoegen.