Williams had beter verwacht

Bij de renstal Williams diende men gisteren genoegen te namen met het behalen van slechts één punt. Rubens Barrichella eindigde namelijk als tiende.
Wat ons gisteren zeker zou moeten zijn opgevallen is dat de wagens vooraan amper problemen kenden. Enkel Sebastian Vettel kende blijkbaar een electrische storing op de motor die Renault aan Red Bull weet af te leveren. Bij Williams had men vast ook gehoopt vooraan mee te kunnen strijden maar meer dan een tiende eindplaats wist men er niet te verwezenlijken. Hun Cosworth-motoren daarentegen leken dan weer wel betrouwbaar.

“We konden dan wel een punt behalen maar ik had toch verwacht met een beter resultaat voor de dag te kunnen komen. Toen we in Bahrein aankwamen zag het er sterk naar uit dat we beter zouden presteren. Het is me opgevallen dat er vooraan geen opgaves waren en dat betekent dat de competitie wel eens zeer groot kan worden. Volgens mij eindigden we waar we verdienden te eindigen en dat betekent dat het aan ons is om het verschil met de concurrentie te verkleinen”, zo verklaarde Rubens Barrichello.

Debutant Nico Hulkenberg kende dan weer vanaf het begin een moeizame wedstrijd. De jonge Duitser ontweek eerst een crash en enkele ronden later spinde hij dan weer zelf met zijn wagen.

“Ik kende een moeilijk debuut. In bocht twee diende ik uit te wijken want anders was ik al vrij vroeg gecrasht. Enkele ronden later spinde mijn wagen in bocht zes. Ik dacht in eerste instantie dat er iets stuk was aan de wagen. Ik liet de wagen regelmatig springen over de kerbstones en mogelijk beschadigde ik daardoor mijn wagen. Ik weet de juiste reden nog steeds niet maar de wagen gedroeg zich plots heel anders. Onze oefenritten verliepen positief en daar moeten we ons aan optrekken”, aldus Nico Hulkenberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}